nasiona marihuany, nasiona konopi

100% Anonimowe Forum. Serwer w Hiszpanii. Szyfrowanie Certyfikatem SSL. Brak Inwigilacji Tylko Jeden Administrator. Rejestracja.


Cannabutter - przepis + kilka ważnych info

Maja_Majewska
Awatar użytkownika
Posty: 94
Rejestracja: 05 wrz 2016, 6:10

Cannabutter - przepis + kilka ważnych info

Postautor: Maja_Majewska » 06 wrz 2016, 12:06

Jeżeli interesuje Was wytwarzanie łakoci z naszym kochanym THC [trawka] to w wielu przepisach spotkacie się ze składnikiem takim jak masło thc lub cannabutter.

Cannabutter, czyli masło zawierające cannabis może być wykorzystane do stworzenia różnych produktów spożywczych z marihuaną.

Jeśli chcesz zacząć tworzyć produkty spożywcze z marihuaną i nie wiesz od czego zacząć, najlepiej abyś zaczął od przygotowania porcji masła z marihuaną. Przez zaszczepienie masła marihuaną, można łatwo przekształcić dowolny przepis na danie z marihuaną.

Nigdy wcześniej nie robiłeś takiego masła? Na szczęście, jest to niezwykle proste, jeśli posiada się odpowiedni przepis.

Cały proces zazwyczaj zajmuje kilka godzin. Ale kiedy zrobisz już partię masła z marihuaną, będziesz w stanie stworzyć jakiekolwiek jedzenie z marihuaną w ciągu kilku minut.

Jak działa masło z THC?

Zrobienie masła z marihuaną obejmuje oddzielenie składników aktywnych – kannabinoidów – od marihuany i napełnienie jej rozpuszczalnikiem; w tym przypadku, masłem.

Masło jest zalecane dla tego procesu, ponieważ kannabinoidy, takie jak THC są rozpuszczalne w tłuszczach, nie mieszają się dobrze z wodą. Kannabinoidy wymagają również ciepła do ich aktywacji, dlatego nie można użyć surowej marihuany do stworzenia produktów spożywczych z THC.

Konkretnie, ciepło przemienia THCA w THC w procesie chemicznym zwanym dekarboksylacją. Bez uprzedniej dekarboksylacji twoja marihuana nie wywoła takich samych efektów.

Za pomocą poniższego przepisy będziesz miał świeże, domowe masło THC, które można użyć do wszystkiego – począwszy od ciasteczek, ciastek, zup, herbat.

Masło THC - receptura

Składniki:
1 szklanka masła
1/2 uncji konopi (mielonej lub surowej)
2 szklanki wody
sitko metalowe
średniej wielkości patelnia
miska

Wskazówki:

1. Umieść wodę i masło na patelni, na średnim ogniu. Upewnij się, że jest wystarczająca ilość wody, aby utworzyć warstwę pomiędzy masłem i dnem naczynia. Użyj dodatkowej ilości wody, jeśli jest to konieczne.
2. Poczekaj, aż masło się roztopi, a następnie dodaj marihuanę i dokładnie wymieszaj.
3. Gotuj na małym ogniu przez 2-3 godziny. Mieszaj od czasu do czasu, aby zapobiec przypaleniu. Jeżeli mieszanina zacznie wrzeć, zmniejsz ogień.
4. Pozostaw do ostygnięcia, zanim przełożysz do miski lub pojemnika. Użyj sitka metalowego, aby rozdzielić pozostałą marihuanę i masło.
5. Umieść mieszankę w lodówce na całą noc. Masło będzie oddzielać się od wody, wznosząc się do góry.
6. Po tym jak masło wzniesie się do góry, wyjmij je z lodówki. Odklej kawałki masła widelcem lub nożem i umieść w osobnym pojemniku.

Gratulacje, jesteś gotowy, aby tworzyć swoje własne produkty spożywcze. Jeśli chodzi o dawkowanie, najlepiej zacząć od małych ilości i zwiększać je stopniowo. Masło THC można przechowywać w lodówce przez okres około 2 miesięcy.

Pamiętaj, że skutki produktów z marihuaną trwają znacznie dłużej niż palenie czy waporyzowanie. Podczas, gdy wystąpienie efektów jest opóźnione do 30-60 minut, działanie może trwać przez 8 godzin lub dłużej.

Jaki jest najlepszy sposób na przechowywanie masła z THC?

Najlepiej, aby trzymać je w lodówce, aby zapobiec zepsuciu. Użyj szczelnego pojemnika, a zachowa świeżość przez kilka tygodni. Alternatywnie, możesz przechowywać je w zamrażarce przez okres około 6 miesięcy.

Jak silne będzie masło THC?

Szacowanie jak silne będzie masło THC to wspólne wyzwanie. Nawet jeśli używasz tej samej ilości marihuany, siła masła będzie się różnić w zależności od siły marihuany. Jeśli przygotowujesz masło po raz pierwszy, bądź ostrożny i dodaj niewielką ilość marihuany. Zawsze możesz zwiększyć dawkę kolejnym razem, jeśli okaże się, że pierwsza partia była za słaba.

Czy mogę zrobić masło THC stosując inne składniki?

Tak! Konopia może być podawana w wielu różnych substancjach, o ile są one rozpuszczalne w tłuszczach. Zamiast masła możesz użyć oleju kokosowego lub oliwy z oliwek, a następnie wykonać te same kroki co w powyższym przepisie.
Załączniki
FORUM-kuchnia-konopna-jak-zr-bic-cannabutter.jpg
FORUM-kuchnia-konopna-jak-zr-bic-cannabutter.jpg (64.93 KiB) Przejrzano 924 razy

Tutek_11
Awatar użytkownika
Posty: 4
Rejestracja: 07 wrz 2016, 20:21

Re: Cannabutter - przepis + kilka ważnych info

Postautor: Tutek_11 » 08 wrz 2016, 17:37

Dzięki
Gdzie dostane olej kokosowy?

Wyjdzie jeżeli użyje olej rzepakowy albo słonecznikowy też?

Marysia11
Posty: 2
Rejestracja: 04 paź 2016, 20:22

Re: Cannabutter - przepis + kilka ważnych info

Postautor: Marysia11 » 04 paź 2016, 20:25

Tutek_11 pisze:Dzięki
Gdzie dostane olej kokosowy?


Teraz już wszędzie - lokalne sklepy ze zdrową żywnością, ale też Tesco, czy Netto [lol]

Agent007
Awatar użytkownika
Posty: 21
Rejestracja: 06 wrz 2016, 12:19

Re: Cannabutter - przepis + kilka ważnych info

Postautor: Agent007 » 04 paź 2016, 20:26

Marysia11 pisze:
Tutek_11 pisze:Dzięki
Gdzie dostane olej kokosowy?


Teraz już wszędzie - lokalne sklepy ze zdrową żywnością, ale też Tesco, czy Netto [lol]


Biedra też już sprzedaje
"A siema, siema, oczarowały mnie Twego ciała wdzięki,
chciałbym się pobujać z Tobą w rytmie tej piosenki!" [banan] [banan]


kuchnie kraków ceny

Wróć do „Kuchnia Konopna”




  Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


nasiona marihuany, konopi, thc-thc