Dekarboksylacja marihuany

Wasze smaczne przepisy z wykorzystaniem konopi.
Sham89
Posty: 37
Rejestracja: 07 wrz 2016, 8:24

Dekarboksylacja marihuany

Post autor: Sham89 »

dekar.png
dekar.png (196.56 KiB) Przejrzano 5907 razy
1. Rozgrzej piekarnik do 110C.
2. Rozgnieć wysuszone pąki na małe kawałki.
3. Rozmieść kawałeczki na blasze wyłożonej pergaminem do pieczenia.
4. Piecz marihuanę przez 35 minut, mieszaj co 10 minut.
5. Sprawdź po 35 minutach, marihuana powinna mieć jasno – brązowy kolor i być bardzo sucha. Jeśli tak nie jest, włóż ją do piekarnika na kolejne 5 – 10 minut. Uważaj, aby się nie przypaliła.
6. Po zakończeniu pieczenia, wyjmij blaszę i pozostaw do ostudzenia. Uważaj, marihuana będzie bardzo krucha.
7. Kiedy marihuana wystygnie, włóż ją do malaksera i miksuj, aż będzie ona zmielona (jak oregano).
8. Jeśli zamierzasz używać tej marihuany do koktajli, możesz zmielić ją jeszcze bardziej – na proszek.

Cannabis może być również aktywowane poprzez ekstrakcję rozpuszczalnikami. Metoda ta wytwarza koncentrat, który może być hartowany i stosowany do dabbingu, lub przechowywany w stanie oleistym i używany do gotowania. Ważnym punktem jest to, że kannabinoidy muszą zostać chemicznie zmienione (lub aktywowane) tak, aby organizm mógł je łatwiej przetwarzać. Jest to aktywacja, która daje marihuanie korzyści psychoaktywne i medyczne.
ODPOWIEDZ