Strona 1 z 1

Olejek haszyszowy (alkoholowa metoda ekstrakcji marihuany)

: 27 gru 2016, 19:36
autor: Agent007
Uwielbiasz olejek haszyszowy? Interesują cię mocne ekstrakty z kannabinoidów?

Większość metod ekstrakcji cannabis wyrzuca zbyt wiele dobrego z roślin. Poniżej opcja na czysty olej bez użycia butanu lub drogiego heksanu.

W zależności od mocy marihuany, można wyodrębnić 20-30% wagi tego, od czego zaczynałeś.
hasz-olej.jpg
hasz-olej.jpg (14.38 KiB) Przejrzano 6240 razy
• Schłodź butelkę alkoholu przez noc w zamrażarce. 91% isopropyl jest idealny.
• Schłodź małe szklanki przez noc. Wielkości filtra do kawy.
• Następnego dnia, umieść cannabis w filtrze do kawy.
• Upierz marihuanę w piekarniku rozgrzanym do 180°C, przez 30 minut, aby doprowadzić do dekarboksylacji. Będzie pachnieć.
• Pokrusz marihuanę na kawałki. Pąki będą suche, co ułatwi proces.
• Umieść filtr do kawy zawierający cannabis otwartą stroną do góry w schłodzonej szklance.
• Umieść szklankę z marihuaną w zamrażarce na godzinę.
• Wlej alkohol do szklanki tak aby pokryć marihuanę.
• Włóż do zamrażarki szklankę razem z zawartością na 30-60 minut.
• Ostrożnie wyjmij filtr i pozwól aby alkohol skapał do szklanki.
• Delikatnie wyciśnij filtr dociskając go do szklanki. Bądź ostrożny, aby go nie rozerwać.
• Alkohol powinien mieć żółty kolor, nie zielony. Wlej alkohol do miski i pozostaw do odparowania.

Na koniec cała substancja będzie bardzo lepka, ale można z nią wiele zrobić w tym momencie. Możesz zeskrobać i palić jak haszysz, zrolować w pączek, czy zmieszać z masłem spożywczym.

Moim ulubionym sposobem jest wymieszanie go z łyżką masła orzechowego i zjedzenie.

Cokolwiek zrobisz z oleju, nie będzie posiadało tego paskudnego zielonego koloru, ale zapach i esencja konopi nadal będą wyczuwalne.