Blue Cheese
Wysokość: niski – do średniej
Czas kwitnienia: 8-10 tygodni
Genetyka: Cheese x Blueberry
Zapach: Słodko – kwaśny, często tropikalny, i/lub z owocowymi nutami słynnego „serowego” zapachu.
Działanie: Silny i bardzo euforyczny efekt, bezkompromisowy efekt skamieniałego ciała, w połączeniu z aromatycznym i przyjemnym dymem czyni go doskonałym kandydatem dla hodowcy – konesera.
Blue Cheese to ustabilizowana (krzyżówka indica) F1 Hybryda wyhodowana z oryginalnego U.K. Cheese (matka) i specjalnie wyselekcjonowanym Blueberry (ojciec). Zapach pąków jest często owocowy, słodki i kwaśny, czasem pikantny lub z nutą słynnego „serowego” zapachu. W rzeczywistości, bardzo silny zapach pąków podczas kwitnienia może być przytłaczający. Jest to bardzo popularna, która w ostatnim czasie zyskuje wiele uwagi. Mocny i „ciężki” efekt został opisany jako „euforia”.
Wskazówki co do uprawiania: Ta odmiana wybacza bardzo wiele, jest łatwa w uprawie indoor, ma bardzo dobrą wydajność. Szczep naturalnie odporny na pleśń (częściowo dlatego, że odmiana ta popularna jest w wilgotnym klimacie takim jak Wielka Brytania). Szczep ten nie jest tak dobry w uprawie outdoor, ze względu na trudność ukrycia – mocny zapach. Większość roślin rośnie krótka i krępa, z dużą ilością bocznych rozgałęzień, chociaż zdarza się, iż niektóre rośliny rosną nieco wyższe. Bardzo dobrze reaguje na 'trening roślin'. Potrzebuje około 8-10 tygodni kwitnienia, aby poprawnie wyprodukować silne pąki.
Blue Cheese – Recenzja
- Zombie Boy
- Posty: 19
- Rejestracja: 07 paź 2016, 20:05
Blue Cheese – Recenzja
- Załączniki
-
- blue-cheese-weed.jpg (45.46 KiB) Przejrzano 2433 razy