Strona 1 z 1

Poprawny curring

: 18 lis 2020, 10:07
autor: Bibi22
Witam wszystkich, szybkie pytanie czy pakując sprzęt do słojów muszę topy upychać ciasno?
I jeszcze jedno czy do słoi wrzucać skórki z owoców czy odpuścić to?

Re: Poprawny curring

: 19 lis 2020, 8:08
autor: Hempik
Wsadź je luźno tak żeby miały jak oddychać, skórkę możesz wrzucić ale nie za dużo i tak na 24 godziny.

Re: Poprawny curring

: 19 lis 2020, 8:36
autor: Bibi22
A jaka powinna być idealna wilgotność w słoju i czy są takie małe higrometry żeby sprawdzić wilgotność w słoju??

Re: Poprawny curring

: 19 lis 2020, 9:34
autor: Hempik
Jeżeli wilgotność spadnie poniżej 55% cały proces zostaje zatrzymany.Idealna wilgotność to 60-65%,
są takie małe higrometry bez problemu można je kupić.