Olejki CBD

Informacje i artykuły na temat medycznej marihuany.
CrystalVeil

Olejki CBD

Post autor: CrystalVeil »

Hej wszystkim!

Ostatnio zainteresowałem się tematem CBD i chciałem podzielić się kilkoma przemyśleniami. Może ktoś z Was też ma doświadczenie i dorzuci swoje spostrzeżenia.

CBD (czyli kannabidiol) to związek występujący w konopiach, ale nie odurza, więc spokojnie – żadnego „haju” nie ma. Działa raczej na nasz organizm w subtelny sposób, wpływając na układ endokannabinoidowy, który pomaga regulować nastrój, sen, stres czy apetyt.

Sam próbowałem olejku CBD i u mnie przede wszystkim pomógł zrelaksować się wieczorem i trochę lepiej spać. W sieci można też znaleźć kapsułki, żelki, kosmetyki – wybór jest naprawdę spory.

Ważne: każdy reaguje inaczej, więc warto zaczynać od małych dawek i obserwować organizm. I uwaga – jeśli bierzecie leki, dobrze sprawdzić możliwe interakcje.

Ciekaw jestem, jak to wygląda u Was – ktoś korzysta z CBD regularnie? Jakie formy polecacie i w jakich sytuacjach najlepiej działa?
ParówkaZniszczenia

Re: Olejki CBD

Post autor: ParówkaZniszczenia »

Fajnie, że poruszyłeś temat CBD! Ktoś tutaj próbował olejku, kapsułek albo żelków? Jakie efekty u Was zauważyliście.
KapitanFrytka

Re: Olejki CBD

Post autor: KapitanFrytka »

Ja osobiście próbowałem olejku i żelków. Z olejkiem najlepiej działało u mnie odprężenie i poprawa jakości snu – czułem się spokojniejszy przed snem i łatwiej zasypiałem. Żelki sprawdzały się raczej w ciągu dnia, gdy potrzebowałem lekkiego odstresowania, ale efekt był subtelny, raczej delikatne uspokojenie niż silne działanie. Kapsułek jeszcze nie próbowałem, ale słyszałem, że mają bardziej „jednorazowy” efekt i działają trochę dłużej niż olejek.

Najważniejsze, że każdy reaguje inaczej, więc warto zacząć od małej dawki i obserwować swoje ciało.
ODPOWIEDZ